Meer bewegen dagelijks door e-bike

Het probleem voor velen in Nederland, qua gezondheid en fit zijn is dat we niet voldoende bewegen. Velen van ons hebben een kantoorbaan, en zitten vrijwel de gehele dag in een stoel. Verplaatsen ons naar huis per auto. Om dan boodschappen te doen met de auto. Niet goed. Het menselijk lichaam is qua evolutie niet bedoeld voor deze sedentaire lifestyle. Wellicht over een paar honderd, of duizend jaar, als ons lichaam ons geleidelijk aan, aanpast aan deze nieuwe levenscondities. Maar, van oudsher, de mensheid is altijd in beweging geweest, jagers en verzamelaars, ontdekkingsreizigers, enzovoort. Het menselijk lichaam is gemaakt om dagelijks te bewegen. Doe je dit niet, dan verpietert het lichaam.

Enfin, leuk deze achtergrond in evolutie en het menselijk lichaam. Maar wat zijn nu praktische methodes om meer in beweging te zijn dagelijks? Onze grootste tip zou zijn de e-bike. Sowieso is de auto slecht voor het milieu. En dus ook voor je gezondheid indirect omdat de auto ervoor zorgt dat je minder beweegt. Ons advies zou zijn om de auto eens wat vaker te laten staan en de (elektrische) fiets te pakken. Doe de boodschappen voortaan op de fiets. Bezoek vrienden en kennissen op de fiets. Indien je werk niet te ver weg is, dan kun je ook op de fiets naar werk. Toegegeven sommige afstanden zijn niet realistisch om te verwachten dat je die zou doen op een reguliere fiets. Daarbij helpt dus de e-bike. De e-bike kan je ondersteuning geven wanneer dit nodig is. Bijv. bij grote afstanden, of bij tegenwind. Voor veel mensen zijn dit factoren die normaliter demotiverend werken maar de e-bike neemt dit dus weg.

Voor veel mensen is de prijs van de e-bike nog enigszins een obstakel. Indien je een goede deal wilt op een e-bike dan is de vuistregel dat je beter online kunt kijken dan bij een lokale stenen fietswinkel. Zie hier bijvoorbeeld stuntprijzen op kwalitatieve merken: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-fietsen/. Voor de senioren bestaan er overigens ook speciale fietsen op maat voor hen wensen. Bijvoorbeeld lagere instap. Elektrische fietsen speciaal voor de ouderen onder ons kan men vinden op deze webpagina. Enfin, wat ons betreft is de e-bike een van de grootste revoluties van de afgelopen jaren om mensen meer te laten bewegen en in tandem een steentje bij te dragen aan het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *