Natuurlijke middeltjes en weetjes

De meeste mensen hebben wel een verbanddoos paraat. Maar hoe deden ze dat vroeger? Toen verband, pijnstillers en de plastic doos waar we ze in bewaren nog niet waren uitgevonden? Simpel, toen hadden we nog een veel bredere kennis van de natuur.

Goden, feeën en het oproepen van geesten voor allerlei taken, waren in die tijd een stuk normaler. Onlosmakelijk daarmee verbonden lijkt dat mensen dus ook meer vertrouwden op de natuur voor hun genezing.

Klinkt als een gekke vergelijking? Bekijk het zo. Sinds de opkomst van de wetenschap, zijn we steeds minder gaan vertrouwende op de kracht en bezieling van het land. Het is minder een levend organisme geworden, en meer iets om te beteugelen en voor ons te laten werken. Stel zelf een EHBO doos samen met deze spullen, en breng iets van de kracht van vroeger terug in je leven!

  1. Echinaforce: Deze is nog redelijk bekend gebleven. Helpt bij een goede weerstand. Wordt gemaakt van de plant Rode Zonnehoed en verhoogt de weerstand tegen bacteriën en virussen.
  2. Eucalyptus olie. Eucalyptus heeft een weldadige uitwerking op de luchtwegen. Je kunt het branden op een oliebrander voor essentiële oliën, maar ook een paar druppels sprenkelen op je zakdoek. Of doe een paar druppels op je kussen voordat je gaat slapen.
  3. Toco-Tholin: Een oud huismiddel dat is samengesteld uit zuivere etherische oliën. Bevordert de ademhaling en doorbloeding en ontspant. Behalve als aromatherapie ook goed te gebruiken als spierolie.
  4. Er is meer geur met een helende werking. Zo kan munt je van je misselijkheid afhelpen, en is tijm uitstekend tegen kriebelhoest Het zit niet voor niets in veel van die vieze hoestdrankjes!
  5. Bach rescue druppels. Deze druppels helpen je om tot rust te komen in tijden van stress, bij paniek of na een schokkende ervaring. Deze druppels bestaan uit verschillende Bachbloesems.
  6. Arnica crème of tabletten. Arnica wordt gewonnen uit Valkruid. Heel toepasselijk, want het wordt vooral gebruikt ter ondersteuning van de genezing na een val.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *